vrijdag 23 maart 2007

Easter goodness... (eng)


And this was inside..., originally uploaded by Breibeest.

Yesterday, I received a mysterious package from Finland... yes indeed, filled with Secret Pal goodness!

Two feathers...

As you can see on the photo, it contained a collection of joyful gifts in Easter and Spring-related colors.

My son surely appreciated the Bob the Builder card (his first introduction to the phenomenon indeed :-) and his brand new handknitted socks. Aren't they totally cute?

I like my new socks!

They're still a bit wide but his feet are growing like mad, so soon they'll fit him like a glove! The grass seeds are planted in a pot, waiting to come out -- we can surely appreciate some fresh greens around the house! The egg (solid, yummy chocolate in a real egg shell) was delicious (it didn't survive for very long ;-). And the two balls of cotton yarn: I adore the color, and am thinking about using it for a summer hat for my son (he needs one -- and I do hope we'll get a lot of sun this Summer).

Overall, I adore the colors and the springtime freshness of the yarns!

Secret Pal -- your present is much appreciated, and many thanks for your kind words in the accompanying card! It's pretty cool that we both have a little boy... I wish you very nice Easter holidays!

zaterdag 17 maart 2007

Kew(l)...


Kew in Progress, originally uploaded by Breibeest.

Mijn schoonmama is volgende week jarig. En ze heeft geen internet :-) dus ik kan zonder probleem een stukje schrijven over het kadootje dat ze zal ontvangen: Kew sokken, een ontwerp van Polly Outhwaite, in Knitty Fall 2006. Gebreid met Regia vierdraads in kleurtje 324, donker marineblauw.

Dit patroon is zo onderschat en (onterecht) ongeliefd! De foto's bij Knitty doen het motief echt geen recht. Kijk maar eens hoe mooi het eruit ziet in marine... de echte kleur is wel iets donkerder dan op de foto's hierboven. Voor mezelf wil ik ze ook wel breien, in een diep mosgroen of flessengroen.

Trouwens, het lijkt wel alsof ik alleen maar blauwe dingen brei... ik moet dringend eens wat andere kleurtjes uitproberen!

Next week, it's my mother in law's birthday. She doesn't have an internet connection, so I don't have to worry, I can write about the gift that she'll receive :-) ... Kew socks, designed by Polly Outhwaite, in Knitty Fall 2006. Knit with Regia 4-ply in colorway 324, a dark navy blue.

This sock pattern is (undeservedly) underestimated and unloved! The photos at knitty.com don't do it justice at all. Look how nice it looks in navy blue... the actual color is a bit darker than in the pictures. I'm thinking about knitting them for myself in a very rich, deep green.

By the way, it seems as if I'm only knitting blue things! I do like blue, but other colors as well, so it's time for more colorfulness!

zaterdag 10 maart 2007

Sheldon, eindelijk!


Sheldon the Glossy Turtle, originally uploaded by Breibeest.

Sheldon (Knitty, winter 2006) is eindelijk klaar. Op zich is-ie niet moeilijk, en hij is snel bij elkaar gebreid.
Maar Sheldon was m'n tweede rondbrei-project ooit... het zat nog niet echt in m'n vingers, en ik heb 'm gebreid met aluminium naalden van 40 cm lang! Dat was niet echt comfortabel :-)

Maar hij is er nu toch! Welkom, Sheldon! Hopelijk vindt Klein Dreumpje je leuk...

Sheldon is gebreid met synthetisch, glanzend lintgaren dat ik erg goedkoop gekocht heb bij Daisy Handwerken in Rotterdam. Daisy heeft in d'r koopjeskelder een hele voorraad van dat garen liggen, in allerlei hele felle kleurtjes. Ik vind het erg cool :-) en wil er nog wel meer projecten mee maken!

Sok Ahoy!


Jaywalking, originally uploaded by Breibeest.

For English, click on the photo!

Ik ben nu helemaal over naar het sokkenfront. Bewijs: bovenstaande foto, met twee Jaywalkers "in progress".

De linker sok is een eigen interpretatie van de Jaywalker, namelijk een versie vanaf de teen gebreid (de teen dichtnaaien, bah, vind ik echt niet leuk). De wol is Trekking XXL Colorline 147, gekocht op de handwerkbeurs in Zwolle bij Wolhalla. Deze sok heeft nog geen broer/zus, ik had zin om eerst iets anders te doen.

Dat werd dus de rechter sok, een Jaywalker helemaal volgens het patroon, met Regia Sierra 5548 Orion. De wol heb ik op hetzelfde ogenblik gekocht. Gebreid vind ik het er toch een beetje "goedkoop" uitzien -- ik ben niet 100% blij met de kleurtjes. Maar ach, de zigzagstreepjes zijn wel kek!

donderdag 8 maart 2007

Het is lente!

Het is lente... want de nieuwe lente-Knitty is er! Met zoveel moois dat ik mezelf hard moet inhouden om niet nog een paar UFO's aan mijn al veel te lange lijst WIPpen toe te voegen!

Zoals bijvoorbeeld bovenstaande Space Invader sokken... volgens mij maak ik daar niet alleen mezelf, maar ook Grote Lobbes helemaal blij mee.


Ribena
is ontzettend mooi en sexy. De ribben in een punt zijn geweldig, de schouderafwerking is helemaal naar m'n smaak. En die losse armen! Zoooo leuk!

Vestee is een van de mooiste handgebreide babytruien die ik ooit gezien heb. Het lijkt wel een meisjestrui, vooral de versie met kraagje... zou ik het toch aandurven om dit voor m'n zoontje van anderhalf te breien?

Dashing, of Fetching voor kerels. Volgens mij vindt Grote Lobbes deze ook leuk! (En, als ik heel eerlijk mag zijn, ik ook! Misschien vind ik ze, voor mezelf, nog wel geslaagder en passender dan Fetching.)

En, nu ik toch verslaafd ben geworden aan sokken breien: deze en deze... ooooooh...

Oh-oh. Ik moet eerst dringend een paar andere projecten afwerken. Of niet? ;-)
Wat zijn jouw favoriete patronen in de nieuwe Knitty?

Knitty: Spring 2007

technorati tags: , ,

Blogged with Flock

zondag 4 maart 2007

Allereerste sokken...


First Socks = Done!, originally uploaded by Breibeest.

Mijn eerste paar sokken is klaar!

De sokkenhype, ik kon het allemaal niet zo goed begrijpen. Waarom zoveel moeite stoppen in kledingstukken die meestal nogal verborgen blijven? Maar ik heb het toch een keertje geprobeerd... en het is erg leuk om te doen! Een sokkenpatroon is, met de afwisseling van hiel en teen, interessant en uitdagend om te doen, en een mooi patroontje voor het been en de voet maakt het alleen nog spannender. Wat een mooie sokkengarens zijn er trouwens op de markt... ik ben helemaal verslaafd geworden.

Dit paar is gebreid volgens het standaardpatroon van wolhalla.nl, een webwinkel waar ik alleen maar lof voor heb. Heel veel keuze in sokkengarens, en wat een mooie kleuren (en goeie kwaliteit)!

De wolsoort is Opal Uni 27 in kleur Petrol. Dit is een van mijn lievelingskleuren, en ik vind dat de simpele rib en kabel er erg mooi in uitkomen. Gebreid met bamboe naaldjes van 3mm (ik brei erg vast en moet altijd een halve tot een hele mm boven de aanbevolen dikte gaan).

Ik denk dat dit eerste paar me zo'n drie weken gekost heeft (uiteraard met onderbrekingen). Een tweede paar staat al op de naalden... info en foto's volgen!