vrijdag 8 december 2006

Fetching


Fetching with Phildar Partner, originally uploaded by Breibeest.

Mijn laatste FO (Finished Object = Afgewerkt Object = AO? Hmm...) zijn deze vingerloze handschoenen -- Fetching uit Knitty, zomer 2006.

Volgens mij heeft iedereen die een beetje breipennen kan hanteren en die een internetverbinding heeft, deze handschoenen gemaakt. Getuige hiervan: het feit dat dit patroon zelfs een KnitAlong en een eigen Flickr-groep heeft. Duh.

In elk geval, ik heb ze gebreid met Phildar Partner, kleur Prune (paarser dan op de foto ... erg mooi, vind ik zelf). De wol had ik gekocht bij m'n eerste bezoekje aan Handwerken Daisy in Rotterdam, een erg fijne wolwinkel. En ik ben blij met het resultaat. Het was ook mijn eerste ervaring met breien met vier pennen zonder knop... moeilijk is dat niet echt, het belangrijkste is vooral de draad goed straktrekken bij de overgang tussen twee pennen. Toch een paar keer vallende steken gehad -- iets wat me bij "gewone" pennen niet meer overkomt. Oefening baart kunst.

De handschoenen kwamen meteen goed van pas, want vorige zondag liet onze verwarmingsketel het afweten. Blij dat ik brei, dacht ik toen, lekker warm met mijn Fetching handschoentjes, onder vier lagen (deels) zelfgebreide truien.

Geen opmerkingen: