vrijdag 24 november 2006

Stitch 'n Bitch Dag

Vorige zaterdag was ik ook, zoals 600 andere breiers en breisters, op de eerste Nederlandse Stitch 'n Bitch (SnB) dag in Rotterdam. Ik zit al een tijdje op de mailinglijst van een SnB-groep in de stad waar ik woon, maar was nog niet op een bijeenkomst geraakt (doordat Grote Lobbes, die 3 uur per dag pendelt, vaak laat thuiskomt). Dus, ik kende er nog niemand. Geen probleem, ik vind het ook altijd leuk om in m'n eentje op onderzoek uit te gaan.

In ieder geval, de Stitch 'n Bitch dag was leuk!! Mijn ervaringen:

(eerst de negatieve, zo zijn die van de baan)
  • Veels te druk -- en waarom zijn wij Nederlandse vrouwen altijd zo pusherig en opdringerig, en waarom werken we zo met onze ellebogen en maken we geen plek voor anderen die even ergens naar willen kijken? Dat verbaast me altijd weer. Enfin, ik moest dit even kwijt. Vriendelijkheid, even aandacht voor anderen, dat maakt het voor iedereen prettiger, dat lijken we helemaal vergeten te zijn.
  • De wolkraampjes hadden alleen winterspul... ik was op zoek naar een aantal bollen in een mooie katoen-synthetische mix om alvast aan een sexy shirtje voor deze zomer te beginnen. Blijkbaar ben ik er zelf nog te vroeg bij.
  • Ik had gehoopt dat er (proportioneel) toch wat meer dames jonger dan 40 zouden zijn. Ik voelde me soms een vreemde eend in de bijt (sorry, dames, met alle respect).
Positieve dingen:
  • Goed zeg, die hele hoge opkomst! Voor herhaling vatbaar, absoluut!
  • Leve de workshops! Ik ging naar die van Nanette Lindeman -- geweldig. Voor foto's, zie hieronder. Wat mij betreft mogen er meer "niet-traditionele" en experimentele workshops komen in de toekomst. O ja, en ook breien met de breimachine.
  • Geweldige locatie, natuurlijk: de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Bereikbaarheid (met auto, OV, fiets) kan wel beter.
  • Erg fijn om al die winkeltjes op de beurs te zien. Zelfs I Knit uit Londen. Meer van dat!
  • Apart spul, zoals het antieke breiwerk van Berthi Smith-Sanders, en het Knit a River project. Ook meer van dat, svp!
OK, hier een aantal foto's (zie ook mijn flickr account).


Mega-punnik (jeugdherinneringen! Maar, wat doe je met die punnikslieren in hemelsnaam?)


Winkeltje met antieke breispulletjes


Knit a River (zie ook vorig postje)


"Oudere" dames (sorry) maken kleine sokken


De starterskit voor de workshop van Nanette Lindeman: breien met andere materialen. We kregen slierten jersey, satijn, plastic, raffia en ijzerdraad.


Nanette Lindeman showt een jurk die ze tijdens haar studententijd uit plastic maakte.


De grote tafel in de tabakshal van de Van Nellefabriek, met tientallen nijvere breisters.


Antieke breiwerkjes uit de verzameling van Berthi Smith-Sanders


"De Nuttige Handwerken".


Gebreid plooirokje. Geweldig! Meteen zin om eraan te beginnen, ik wou dat Klein Dreumpje een meisje was! (Neeeeeeee... Dreumpje is ons liefste stoerste mannetje!)

3 opmerkingen:

Irma zei

Ik vind je 'recensie' van de SnB dag leuk. Ik kreeg van de foto's namelijk ook een tamelijk 'grijze'indruk.
Bovendien is het een feit dat je niet alles leuk hoeft te vinden maar dat durft niet altijd iedereen te zeggen. Goed hoor! Je anonimiteit wordt ook gewaardeerd.
Ik kom vanaf nu vaker op je blog kijken!

José zei

Hallo Breibeest,
Irma stuurde me de link naar de Flickrfoto die je maakte van mijn workshop (ik ogen dicht, sommige cursisten ook ogen dicht, het lijkt wel een meditatiegroepje - gelukkig zie je op die foto -dankzij mijn regelmatige bezoeken aan het Kruidvat - niet dat ik ook bij de grijze golf hoor ;-) ) en zo ben ik dan ook hier beland.
Erg leuk om na een paar weken weer nieuwe foto's te zien.
Tot 'ziens' in blogland!

Breibeest zei

Hoi dames, fijn om kennis te maken en jullie commentaar te lezen!