zondag 4 maart 2007

Allereerste sokken...


First Socks = Done!, originally uploaded by Breibeest.

Mijn eerste paar sokken is klaar!

De sokkenhype, ik kon het allemaal niet zo goed begrijpen. Waarom zoveel moeite stoppen in kledingstukken die meestal nogal verborgen blijven? Maar ik heb het toch een keertje geprobeerd... en het is erg leuk om te doen! Een sokkenpatroon is, met de afwisseling van hiel en teen, interessant en uitdagend om te doen, en een mooi patroontje voor het been en de voet maakt het alleen nog spannender. Wat een mooie sokkengarens zijn er trouwens op de markt... ik ben helemaal verslaafd geworden.

Dit paar is gebreid volgens het standaardpatroon van wolhalla.nl, een webwinkel waar ik alleen maar lof voor heb. Heel veel keuze in sokkengarens, en wat een mooie kleuren (en goeie kwaliteit)!

De wolsoort is Opal Uni 27 in kleur Petrol. Dit is een van mijn lievelingskleuren, en ik vind dat de simpele rib en kabel er erg mooi in uitkomen. Gebreid met bamboe naaldjes van 3mm (ik brei erg vast en moet altijd een halve tot een hele mm boven de aanbevolen dikte gaan).

Ik denk dat dit eerste paar me zo'n drie weken gekost heeft (uiteraard met onderbrekingen). Een tweede paar staat al op de naalden... info en foto's volgen!

5 opmerkingen:

Irma zei

Nice! Ik houd ook van petrol. Dat er nog maar veel sokken mogen volgen

José zei

Welkom bij de club! Ze zijn mooi, de kleur is ook mooi, en de wereld is vol prachtige patronen, dus leef je maar lekker uit.

Myriam zei

Zijn dat je eerste sokken?
Wow, ik vind ze echt supermooi geworden.
Ik heb het vorig jaar een keer geprobeerd, maar het viel me zo tegen met die dunne naalden...
Ik ben benieuwd naar het volgende paar

Tijm zei

Erg mooi!!!

knittingajour zei

Erg mooi, en helemaal voor een eerste paar!
Nu nieuwe uit de Knitty?